Thursday, January 22, 2015

Pensarea sprâncenelor

Forma sprâncenelor influenţează armonia întregii feţe, echilibrând mărimea şi distanţa dintre ochi, mărimea nasului sau lungimea frunţii.
Pentru a înţelege mai bine cu funcţionează proporţiile de aur în pensarea sprâncenelor, ţine un creion sau o pensulă în poziţie vertical, sprijinit de partea lateral a nasului şi observă punctul în care obiectul atinge sprânceana. Acela este, în condiţii optime, locul de und ear trebui să înceapă sprânceana.
Pornind tot de la baza nasului, plasează pensulă în diagonală spre punctul de inflexiune al sprâncenei, până ajunge în dreptul părţii exterioare a irisului, în momentul în care priveşti înainte. Acela va fi punctual cel mai înalt al sprâncenei.
O diagonală sugerată prin coada pensulei de la baza nasului înspre colţul exterior al ochiului îţi va spune exact unde ar trebui să fie coada sprâncenei. Ca punct de reper, atât începutul, cât şi coada sprâncenelor ar trebui să fie plasate pe aceeaşi linie.
Nu orice femeie poate purta insa aceast model clasic de sprâncene.

 In funcţie de forma feţei, sprâncenele vor suferi transformări necesare pentru a realiza un echilibru compositional.
Pentru a “corecta” faţa rotundă, o formă de sprâncene mai arcuită şi ascendentă îi va conferi lungime, iar pentru o faţa pătrată, cu linia mandibulei pronunţată, cea mai potrivită formă de sprâncene este cea uşor arcuită şi de o grosime medie.

No comments:

Post a Comment